Apa de Orz. Beneficii

„Este un excelent tonic digestiv pentru sistemul nostru gastrointestinal.

Regleaza tranzitul intestinal si imbunatateste digestia datorita continutului sau ridicat de fibre”, spune nutritionistul Dr. Manoj Kutteri

Gestioneaza tensiunea arteriala

Dr. Kutteri explica faptul ca, din moment ce ajuta la eliminarea apei in plus din sistemul nostru, aceasta bautura poate fi folosita pentru a mentine volumul de sange,

ajutand astfel in cazul hipertensiunii arteriale.

Este o optiune excelenta daca tensiunea arteriala este legata de o filtrare compromisa de la rinichi sau de un aport prea mare de sare.

Proprietati racoritoare

Expertul in nutritie spune ca apa de orz ajuta la reducerea temperaturii centrale a corpului in timpul verii si la prevenirea tulburarilor induse de caldura. Prin hidratarea organismului, apa de orz ajuta la mentinerea echilibrului electrolitic si la prevenirea deshidratarii.

Buna pentru rinichi

Imbunatateste functiile renale si poate fi folosita pentru a preveni sau trata infectiile tractului urinar sau pietrele la rinichi.

„Proprietatile sale diuretice elimina apa in plus din sistemul nostru, oferind o hidratare excelenta organismului”, spune Dr. Kutteri.

Cum se prepara apa de orz

Nutritionistul Dr. Manoj Kutteri explica reteta:

clateste bine boabele de orz si lasa-le la inmuiat in apa peste noapte.

A doua zi, fierbe orzul in apa timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand apa devine groasa si cremoasa.

Strecoara amestecul si adauga suc de lamaie sau menta pentru aroma.

De asemenea, poti adauga miere sau sirop de agave pentru dulceata.

Cel mai bun moment pentru a consuma apa de orz este dimineata devreme si pe stomacul gol.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *