Capsuni ? De 2x pe saptamana ? Iată câteva beneficii nebanuite ale capsunilor

Previn bolile cardiovasculare

Căpșunile conțin antocianină, un antioxidant care favorizează

dilatarea arterelor,
ajutând la reducerea

Consumul de căpșuni, de două sau trei ori pe săptămână, poate reduce riscul de

  • infarct miocardic și
  • accident vascular cerebral (AVC)
  • hipertensiunii arteriale.

În același timp, acestea reduc nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

Generoase în
vitamina C, potasiu și acid folic,

căpșunile au

  • efecte antitumorale,
  • antianemice,
  • protejează sistemul imunitar și
  • susțin memoria.

În plus, compușii lor activi ajută la

  • reglarea Glicemiei (nivelului de #zahăr din sânge)

și reduc daunele cauzate de radicalii liberi

?

+++++

Combat constipația și ajută la slăbire

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *